HK-KAPPERS kort logo instituut HS Logo HA kort


Overige Specialiteiten

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huizenaar Academie Haarverzorging Kapper en Allround Kapper

De opleiding bij de Huizenaar Academie: Twee dagdelen per week. Je krijgt twee dagdelen (2 X 3 = 6 uur) les bij de Huizenaar Academie. Dit is een morgen of één middag of één avond per week, van 9.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur of van 18.30 tot 21.30 uur. Je bent één kwartier voor aanvang van de les aanwezig, zodat we op tijd met de les kunnen beginnen. De lunchpauze is van 12.00 tot 13.00 uur.

Hoe en wat bij de lessen van de Huizenaar Academie.
We starten allemaal tegelijk. Tijdens iedere training wordt een presentielijst ingevuld. Deze wordt bewaard door de technisch trainer. Er wordt door de leerling een diagnose formulier en / of een coupeanalyse ingevuld. Nadat we gezamenlijk bij iedereen gekeken en gecontroleerd hebben wat men heeft afgesproken met het model, gaan we aan het werk. Als je klaar bent, wordt het resultaat beoordeeld met behulp van het training en gespreksverslag, een goed resultaat is voldoende. Bereid de training thuis goed voor volgens je Persoonlijk Technisch Individueel Plan (PTPI), des te gemakkelijker is het in de training. Kijk regelmatig op dit plan, dan blijf je op de hoogte van de lesdagen. In het vaktechnisch handboek kun je van je praktijkmodel de theorie opzoeken en deze van te voren goed bestuderen. We sluiten de training gezamenlijk af. Om de kwaliteit van de trainingen te waarborgen geldt ben op tijd met het juiste model en vertel je model dan ook hoelang dat de training duurt, dit om vervelende toestanden te voorkomen! Wanneer je geen of niet het juiste model hebt en of een onvoldoende gescoord hebt, wil dit zeggen dat je dit alsnog inhaalt op een van te voren afgesproken inhaalmoment. Tijdens de lessen zijn de mobiele telefoons uit.

Vaktechnisch handboek.
Na de betaling van het lesgeld ontvang je per hoofdstuk in bruikleen het vaktechnisch handboek van je technisch trainer. De verantwoordelijkheid met betrekking tot het beheersen van de inhoud van elk hoofdstuk ligt bij je zelf. Je krijgt ondersteuning en kunt vragen stellen aan je mentor of technisch trainer. Dit vaktechnisch handboek blijft eigendom van de Huizenaar Academie. Na beëindiging van je opleiding dien je het vaktechnisch handboek in te leveren.

Opdrachten oefenkop.
Bij de onderdelen modelleren, kleur- en structuurbehandelingen dien je wekelijks thuis opdrachten uit te voeren op je oefenkop. Dit dien je op eigen initiatief te doen, vraag dus om opdrachten bij je technisch trainer.

Materialen.
Alle materialen die tijdens de opleiding gebruikt worden zijn van de leerling zelf, het is dus niet de bedoeling dat je materialen van de salon gebruikt waar je op dat moment traint. Bij aanvang van ieder blok moeten de materialen die je gebruikt tijdens het volgen van de lessen, compleet, schoon en netjes en op orde zijn. Markeer al je materialen, alle medeleerlingen hebben dezelfde sets zo voorkom je dat je materialen per ongeluk verwisseld en of kwijtraakt. Bij het volgen van enkele blokken als bijscholing is geen volledige set nodig.

Kosten Materialen set eerste jaar:
€ 469,00
Kosten Materialen set tweede jaar:
€ 549,00

Tussentijdse prijsverhogingen worden doorberekend.

Betalingsmogelijkheden (per jaar)

Het totaalbedrag in 1 keer:
Voor 1 september € 2198,00

Of onderstaande mogelijkheid:
Voor 1 september € 1198,00
Voor 1 december € 500,00
Voor 1 maart € 500,00

Wanneer een deelnemer maar éen of twee blokken volgt is de betaling per blok of ineens voor 2 blokken. Bij 3 blokken is het de betaling zoals hierboven vermeld.

Modellengeld.
Voor de producten die je nodig hebt voor de kleur- en permanentmodellen vragen wij een kleine vergoeding van € 17,00. Bij verbruik van meer product dan standaard een komt er een toeslag van € 10,00 bij. Van te voren maak je volgens de richtlijnen van de Huizenaar Academie een prijsopgaaf voor je model.

Korting.
Volg je de Huizenaar Academie dan ontvang je 25% korting op de behandelingen in de Huizenaar kapsalons, deze korting geld niet op zaterdag en koopavond en niet bij een vaste kapster, we kijken hoe het in de salon het beste uitkomt en wie er tijd heeft. Je mag ook afspreken om met een collega, die vrij heeft, naar de salon te komen en elkaar de haren te doen. Op producten ontvang je eveneens 25% korting.

Vakantie rooster
Er zijn bij de Huizenaar cademie geen lessen tijdens de schoolvakanties en in de maanden juli, augustus en december ook niet.

Afspraak is Afspraak
Tijdens de opleiding geldt: afspraak is afspraak, houdt men zich herhaaldelijk niet aan een gemaakte of bekende afspraak, dan ontvangt men een schriftelijke waarschuwing. Afmelden dient ruim van te voren maar minstens 4 uur voor aanvang van de training persoonlijk bij je trainer te gebeuren. Indien jonger dan achttien jaar dient één van je ouders of verzorgers dit door middel van een briefje schriftelijk te bevestigen. Telefoonnummer staat op de adressenlijst.

HK-KAPPERS kort logo instituut HS Logo HA kort