HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j


Overige Specialiteiten

Het kappersvak is een ambacht

Leren en werken is dan ook de ideale manier op het ambacht te leren. Ben jij creatief, houd je van trends, graag bezig met je handen, werk je graag met mensen, wil jij het kappersvak in? Start dan je opleiding bij Huizenaar Academie.

Tijdens de opleiding ontwikkel jij jezelf op vele vlakken van het kappersvak verder. Onder begeleiding van trainers die werkzaam zijn in het kappersvak en hun praktijkervaring meenemen naar de lessen. Je wordt zowel in vaktechnisch als in adviserend opzicht getraind. Aan het einde van het opleiding ben je een uitstekende kapper en zet je vol zelfvertrouwen je vervolg stappen in het kappersvak.

Het kappersvak betekend blijven ontwikkelen en leren. Er zijn telkens nieuwe technieken, methodes, kleuren en specialisaties. Dit betekend dat niet alleen onze leerlingen moeten trainen maar ook onze trainers. Ook zij blijven aan het trainen, zo volgen ze minimaal 2 keer per jaar een training voor de nieuwe modelijn en de nieuwe kleurlijn. Alleen als je zelf getraind wordt blijf je up to date, dat is waar onze opleiding voor staat.

Tijdens je opleiding zorg je zelf voor je modellen. Daarmee krijg je niet alleen de techniek onder de knie, maar leer je ook gevoel te krijgen voor verschillende soorten haar en huid: hoe valt het, hoe reageert het. Helemaal volgens ons handboek leren we je de basis hoe het haar te bewerken is zodat het perfect past bij de klant in je stoel.

De lesstof is logisch opgebouwd: de volgorde van onderwerpen die aan bod komen is gebaseerd op de praktijk. Voordat je leert te knippen leer je bijvoorbeeld eerst goed advies geven en kijken naar het haar en huid. Je leert ons wasritueel, verschillende kleurtechnieken, het knippen van heren, dames, föhnen en styling en het omvormen van haar zoals permanenten

Je zult bij de basis beginnen maar we creëren veel liever een coupe en kleur op maat, waarbij altijd rekening wordt gehouden met de wensen van de klant (jouw model) en de gezondheid van het haar.

De onderwerpen ‘salon emotion’ en ‘handboek’ lopen als een rode draad door de trainingen. Je gaat werken met de luxe, professionele producten van Kérastase en L’Oréal waarmee in onze salons wordt gewerkt, dat maakt de overstap van training naar werkomgeving een stuk eenvoudiger. Je werkt onder andere met de stylingsproducten en kleuringen van L’Oréal en de verzorgende producten van Kérastase. TOPmerken die haar en huid gezond maken en het houden van gezond haar en huid voorop stellen.

Het lesprogramma van onze opleiding bestaat uit blokken. Elk blok wordt afgesloten met zowel een theoretische als een praktische toets. Daarmee wordt beoordeeld of je het juiste niveau hebt behaald. Na het succesvol afronden van elke toets ontvang je een certificaat.

Wil jij meer weten over onze opleiding, neem dan contact op met Nicole Blom (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

5

HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j