HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j


Overige Specialiteiten

Dagje mee met Famke Janssen

Hoe oud ben je?
lk ben 16 jaar oud

Welke opleiding volg je bij de Huizenaar Academie?
Ik volg de Rijks Erkende Particuliere Opleiding van de Huizenaar Academie in Tegelen

In welk leerjaar zit jij?
Ik zit in mijn eerste leerjaar van de Huizenaar Academie

Hoe ben je in contact gekomen met de Huizenaar Academie?
Toen ik in mijn derde leerjaar zat van de middelbare school kwam ik in contact met Huizenaar Kappers via Venlo on stage. We gingen met onze school naar Toverland waar dit evenement plaats vond. Ik ging direct naar de stand van Huizenaar, dit was toen de enige Huizenaar Academie Famke Janssen HAkapper die aanwezig was Ik raakte aan de praat met Jeannine Huizenaar en er ontstond al snel een klik.
Tijdens het gesprek vroeg Jeannine aan mij of ik nog een stage zou moeten lopen voor school. Ik moest namelijk voor school een snuffelstage lopen van twee weken, erg toevallig want daar was ik nog hard naar op zoek. Na Venlo on stage werd er al snel afgesproken in welke salon(s) ik stage zou gaan lopen. Dit werd op de maandag salon Viecuri, en van dinsdag t/m vrijdag WKD Kappers in Venlo. Tijdens mijn stage was Huizenaar bezig met het opzetten van de Rijks Erkende Particuliere Opleiding. Tijdens mijn stage kreeg ik allerlei dingen mee, en werd mij gevraagd of ik hier interesse in zou hebben. Ik was altijd al erg geïnteresseerd in het kappersvak, en al helemaal in de opleiding die Huizenaar aan het opzetten was. Na mijn stage heb ik contact gehouden met Jeannine en Will Smets over de opleiding. Ik werd door Will uitgenodigd voor een informatie avond over de opleiding. Na deze informatieavond was ik zo enthousiast, waardoor ik nooit van keuze ben verandert, en ben blijven hangen bij Huizenaar.

In welke salon werk je en wat mag je daar al zoal doen?
Ik werk in het centrum (Gasthuisstraat 30) van Venlo. In de salon mag ik vooral klanten de haren wassen in samenwerking met een hoofd- & huidmassage, een verving uitspoelen en de klant klaarzetten. Verder voorzie ik de klant van een kop Nespresso koffie, kopje thee of wat iets fris. Ook zorg ik ervoor dat als een klant vertrekt het plekje waar hij/zij heeft gezeten schoongemaakt wordt, zodat mijn collega verder kan met haar volgende klant of er plek vrij komt voor nieuwe klanten.

Hoe zie jij je toekomst bij Huizenaar Kappers?
Nadat ik geslaagd ben voor de Huizenaar Academie en ik mijn diploma allround kapper niveau 3 in de pocket heb zie ik mezelf klanten gelukkig de deur laten uitgaan met een nieuwe coupe, die ik zelf verzorgd heb.

Welke training krijg je vandaag?
Een training waar wordt gekleurd en (model) geföhnd

Wat leer je tijdens deze training?
Wat de kleurwens is van de klant, en hoe we deze het beste kunnen bereiken. Ook leren we hoe je de verf moet mengen, en hoe je deze moet aanbrengen zoals het hoort. Na het kleuren wordt het model ook geföhnd, en dan leren we hoe we goed stevig kunnen föhnen, touperen en afronden zodat het er mooi uitziet.

Hoe heet je model?
Nicole Timmermans

Wat ga je doen bij je model?
Ik ga de highlights die het model heeft in haar lengtes en punten weer opfrissen met folies. Als verving gebruik ik blondering zodat haar donkere uitgroei weer mooi opgelicht wordt. Als de folies lang genoeg hebben gezeten gaan we het haar uitspoelen, en dan wassen we het haar één keer met de smartblond shampoo zodat het haar niet verder door blondeert. Na het met de smartblond shampoo gewassen te hebben wassen we het daarna door met een zilvershampoo, dit doen we twee keer zodat hij het gele uit het haar haalt en het mooi afmatteerd. Na het haar gewassen te hebben föhnen we het haar mooi in model, als het haar geföhnd is doen we nog een beetje wax in het haar, zodat het extra stevigheid geeft en het ook wat wilder wordt.

Wat is de reactie van het model over het eindresultaat?
Ze was ontzettend tevreden met de kleur, en hoe ik het in model had gebracht. Ze zei tegen mij dat ze het een ontzettende frisse look vond, en dat was precies wat ze wilde. Als ik weer iemand nodig heb als model mag ik haar altijd een berichtje sturen!

Huizenaar Academie Famke Janssen 2

Originele artikel is gepubliseerd in de Huizenaar Glossy winter 2017

HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j